A 10.B nyerte a diáknapi vetélkedőt, Győre Henriette az év tanára

Verseny, előadás, tánc, választás - minden is volt a pénteki diáknapon. És persze lettek nyertesek is, de leginkább volt egy dolgozatmentes vidám napunk együtt!

Az év leghumorosabb tanára Radasics Csaba, a Líceum legcukibb pedagógusa Tarnai Katalin, a legjobban felkészült pedig Barlai Zsófia tanárnő - így szavazott a diáknapi közösség. Új díjként alapította a LIDISZ az év portása díjat, amit természetesen Németh Katalin közel száz százalékos eredménnyel meg is nyert. Az Év tanára díj a 2023/24-es tanévben Győre Henriette tanárnő!


Több helyszínen, színesen és hangosan zajlott le pénteken délelőtt a Líceum Diáknapja. Az iskolában az alsóbb évfolyamosok számára szervezett a LIDISZ programokat, a Liszt-központban a felsőbb évesek vetélkedtek.

Előadást tartott többek között a Bringázz Sopron Egyesülettől Szücs-Szabó Máté és a Kozák Enikő kutyaiskola. Gőgh Zoltán a kelta hagyományokról tartott bemutatót, Taschner Tamás interaktív városvezetésre vitt egy csoportot. Inczédi Gergő a gombfoci rejtelmeibe avatta be a licistákat, akik a díszteremben filmet is nézhettek. Kidobóverseny volt a tornateremben, a körmérkőzés pontszámai is sokat számítottak a diáknapi vetélkedő végeredményében.

A Liszt-központban sajátos, a Cápák című tévéműsorra hajazó termékbemutatókkal indítottak a nagyok. A nulladikosok egy mindenre képes hűtőt fejlesztettek ki, a 9.C a 2034-es Nobel-díj gáláját rendezte meg, ahol egy volt licista kapta a díjat. Innovációja egy gyógyszer volt, ami felment a tanulás alól. A 10.C a minden problémát megoldó papírt találta fel, a 11.C-sek pedig ördögien adták elő slam-jukat. A 9.B innovációja az önbizalomnövelő, lelkesítő parfüm, a 9.A pedig a Parola appal kedvezményes vásárláshoz juttatta a licistákat. A 10.A léggitárt adott el a Cápáknak, azaz a zsűrinek - Kruse Dánielnek, Tornyossy Péternek, Ábrahám Gergőnek, Gécsekné Balogh Réka tanárnőnek és Will Cragin tanár úrnak -, a 10.B kifejlesztette a tökéletes fiatalemberek humánrobotjait. A 10.D találmánya a teleportáló vészkijárat, a 9.D a tanárok agyhullámait olvasó tollat, a jó választ ismerő szemüveget és a láthatatlan fülhallgatót találta fel. A 11.A újrahasznosító kéztörlő automatájának különlegességét az adta, hogy a földre szemetelőnek be is húzott egyet. A 11.B üzleti ajánlata pedig az volt, hogy vállalkozásuk megírja a házit, a dolgozatot, sőt, utóbbit ki is javítja, a 11.D-sek pedig a tengeri selyemből készült minden táblát tisztára törlő szivacsot próbálták meg értékesíteni.


De még rengeteg feladatban ügyeskedhettek az osztályok: jing és jang öltözetek bemutatója, fekvőtámasz verseny, kvíz, puzzle és táncverseny például. A feladatok kidolgozása és a verseny koordinálása, sőt, a műsorvezetés is Kiss Igor LIDISZ elnök munkája volt, mindebben Zistler Roland tanár úr segítette. Igor jutalomként hazavihette a feladatként róla rajzolt portrékat, volt köztük egészen jól sikerült is.

Az eredményhirdetés előtt a Líceumi Ifjúsági Zenekar adott minikoncertet, majd kiderült, hogy a 2024-es Diáknap nyertese a 10.B osztály lett. Ők mindent beleadtak.



(Sok-sok fotó még a LIDISZ Facebook-oldalán. Hogy mindenhol készülhessen kép, segített a Raffai Júlia.)