A fekvenyomás bajnoka

Fejes Viktor (12.A) fekvenyomásban első helyen végzett a Diákolimpia országos döntőjén! Mindenkit messze maga mögé utasított a népes mezőnyben.

Százhetven kilós súlyt emelt fel és tartott ki a 105 mínuszos súlycsoportban a licista Fejes Viktor a Diákolimpia országos döntőjén, ezzel pedig aranyérmet nyert.


- Sokáig vízilabdáztam, de három éve abbahagytam, inkább kondizni mentem, abból pedig kinőtte magát az erőemelés. A modern fittnesnek is nevezett négyféle sportból; a testépítésből, az úgyevezett erős emberek küzdelméből, az erőemelésből vagy fekvenyomás ból és a crossfittből utóbbi hármat űzöm - magyarázza választott sportját Fejes Viktor. A Diákolimpián fekvenyomásban képviselte a Líceumot, az országos első hely pedig önmagáért beszél.

- Három próbálkozásra van lehetőség a versenyeken, és a legnagyobb fogást értékelik. Nekem ez százhetven kilogramm volt. De számít a testsúly is, és közben árgus szemekkel figyelnek a bírók, mert a mozdulatoknak, a testhelyzetnek is előírásszerűnek kell lennie. Elkapkodni sem szabad, tíz másodperc legalább, amíg a súlyt leengedem, tartom és kinyomom. Komoly szabályrendszere van mindennek - árul el még több részletet az erőemelésről a széles vállú licista.

Viktor örül a bajnoki címnek, de ennél nagyobb tervei is vannak. Szeretné megdönteni súlycsoportjában a magyar rekordot!

- Ez most kétszáz kiló, amit edzésen már én is kinyomtam egyszer, igaz, csípőre, ami nem szabályos. De azon vagyok, hogy még az idén ez is összejöjjön - árulta el tervét Fejes Viktor.

De előbb még egy érettségi, aztán drukkolhat a felvételiért. Valószínűleg nem meglepő, hogy a Testnevelési Egyetemre adta be a jelentkezését; első helyen a rekreáció és életmód szakot, másodikon a testnevelés tanári szakot jelölte meg.