A fenntarthatóságról átélhetően

A Líceum minden évben nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatósági témahéten arra, hogy a diákokkal megismertesse a környezetvédelem, a biodiverzitás fontosságát.

Az idei fenntarthatósági témahéten a tizenegyedikesek kapták feladatul a természettudományi óráikon, hogy készüljenek fel a fenntarthatósághoz kapcsolódó témákból, és tudásukat osszák meg a többiekkel. Payritsné Horváth Bernadett, Simon Viktória és Győre Henriette tanárnők irányításával a diákok állomásokat alakítottak ki néhány tanteremben, ahol játékos formában, kvízekkel, szabadulószobával és előadásokkal mutatták be társaiknak egyrészt felkészültségüket, másrészt mindazt a sok hasznos információt, ami fenntarthatóvá teszi az életünket. Szó volt a talaj-, víz- és légszennyezésről, a szelektív hulladékgyűjtésről, a környezetvédelemről, a természet globális összefüggéseiről.


Egy csoport a Soproni Gyógyközpont nyílt napján is részt vett, ahol az ápolási feladatokkal, a különböző szakterületek sajátosságaival, a gyógyítás eszközeivel is ismerkedtek. Nyilván az egészségünk is erősen kapcsolódik a fenntarthatósághoz, hiszen, ha a természet egyensúlya felborul, annak az ember is előbb-utóbb áldozatává válik.


A fenntarthatósági témahét keretében természetfotó pályázatot is hirdetett a Líceum, a beérkező alkotásokból májusban nyílik kiállítás az iskolában. Az evolúció, a biodiverzitás és a természetvédelem témakörében pedig plakátkiállítás is lesz a szülői váróban.