A jó munka jutalma: rendkívüli bécsi kirándulás

Az iskolai közösségi munkájuk jutalmaként egynapos bécsi kiránduláson vettek részt a nulladikosok. Izgalmas programok során a német nyelvet is gyakorolhatták.

A 9.0 német és a 9.0 angol diákjai osztályfőnökeikkel, Kissné Márkus Krisztina és Tarnai Katalin tanárnőkkel, több iskolai projektben is élen jártak, amikor a feladatot vállalni és végrehajtani kellett. Ők készítették például azokat a rövid videófilmeket, amikkel a Líceumot és a nyelvi képzéseket mutatták be. Ezeket a pluszmunkákat ismerte el az iskola azzal, hogy kirándulásra mehettek Bécsbe.


Vonattal utaztak az osztrák fővárosba, ahol először a belváros nevezetességeivel ismerkedtek, de úgy, hogy a tudnivalókból a diákok készültek fel. A rendhagyó idegenvezetés és jókora séta után a Time Travel Vienna nevű interaktív múzeumba mentek, ahol Bécs kétezer éves történelmét rendkívül érdekesen, "diákbarát" módon mutatják be, többek között 5D-s mozi és mozgó, beszélő viaszfigurák segítségével.


Legalább ilyen érdekes volt az Illúziók Múzeuma, de a diákoknak mégis az ezt követő másfél óra tetszett a legjobban. Nem, nem butikokba mentek, és nem is gyorsbüfébe, hanem játékos feladatokat oldottak meg a tanárnők által szerkesztett feladatlap instrukcióit követve. Meg kellett szólítaniuk a bécsieket, fotózkodniuk kellett a helyi tömegközlekedési eszközökkel - volt, aki egy rendőrmotorra is felülhetett -, beszélgetniük és kérdezniük kellett a helyieket, természetesen németül, a turistákkal pedig leginkább angolul kommunikáltak. Még egy táncos flashmobot is összehozott a 9.0 német három diákja a Szent István-székesegyház (Stephansdom) előtt.


Tartalmasan telt az idejük, a hazafelé úton pedig az is kiderült, ki szerezte a legtöbb pontot a játékos feladatok frappáns megoldásával. De ezzel az úttal - és a tanévvel - a két osztály minden diákja nyert.