A könyvtár akkor is nyitva, amikor az iskola zárva

Iskolánk ifjúsági könyvtára nem áll le a tantermen kívüli oktatás ideje alatt sem. A honlapon található digitális katalógus alapján tessék kérem választani...

Olvasni jó. Olvasni nagyon jó. A legjobb szabadidős tevékenység, ami egyszerre kikapcsol, tájékoztat, tanít, messzi tájakra és időkbe repít, informál és érzelmeket generál. Könyv kell a tanuláshoz, a kutatáshoz is, és jó ha van egy kötetünk a kikapcsolódáshoz, pláne így a tantermen kívüli oktatás idején, amikor a társas igényeinket is pótolhatja egy jó olvasmány. "Az olyan ember, aki könyvet olvas, soha sincs egyedül" - mondja Carlo Goldoni.

A Líceum pedig minden segítséget megad ahhoz, hogy diákjai és munkatársai megfelelő olvasmányokhoz jussanak. A honlap alján található a könyvtári digitális katalógus, arra kattintva az ifjúsági könyvtár köteteinek már 95 százaléka elérhető.

- A katalógus mindig jó lehetőség a választásra, de a digitális oktatás időszakában még biztonságos is. Csak írni kell a libbdeg@gmail.com e-mailcímre, megjelölni a kívánt köteteket, én pedig névvel ellátva leteszem másnap a portára. Visszafelé ugyanez az út, azzal a kiegészítéssel, hogy biztonsági okokból a bejövő köteteket két napig elkülönítjük és csak azt követően kerülnek vissza a helyükre - mondta el Dani Valéria könyvtáros.

Minden rosszban van valami jó, tartja a mondás, a pandémia időszakában például az egyébként szerzői jogi védelem alatt álló alkotások is elérhetők elektronikusan. Például a kortárs magyar szépirodalom olvasható az ugyancsak kikölcsönözhető e-könyvekben. Tíz darab van a könyvtárban, rendkívül népszerűek...

- További lehetőség - hívja fel a figyelmet iskolánk könyvtárosa -, hogy a Classroomon is elérhető a könyvtár, érdemes csatlakozni és értesülni akár az újdonságokól, akár az érdekességekről.

A Líceum ifjúsági könyvtára tehát működik a tantermen kívüli oktatás időszakában is. Használjátok ki!