A legjobb ötvenben a Líceum csapata

Tóth-Márkus Ádám (9. C), Gangl Miklós (9. C), Horváth Ádám (10. B), Kovács Mátyás (10. B) és Kiss Dániel (12.D), azaz a Líceum csapata bejutott a Samsung és az EdisonKids közös versenyén a legjobb ötven közé. Az iskola jövőjét is szebbé tehetik...


Magyarországon harmadszor rendezte meg a Samsung és az EdisonKids azt a versenyt, amivel nemcsak a diákok, a tanárok, az iskolák jövőjét tehetik szebbé a versenyzők, hanem akár több ezer ember problémáját oldhatják meg a rátermettségükkel és a felkészültségükkel. A Megoldások a holnapért című verseny célja, hogy teret adjon a tehetségnek és megmutassa, hogyan gondolkodnak ma a fiatalok a technológiai fejlődésről, a tudatosságról vagy a közösségi alkotásról. Nos, a Líceum csapata jól gondolkodik, a 167 indulóból a legjobb 50-be kerültek.

A verseny igazából arról szól,hogy közösség, társadalom és jövőbeli oktatás témában kell egy problémára új ötletet, megoldást kitalálni. Az első fordulóban kétperces videó elkészítése volt a feladat, amiben bemutattuk a csapatot és az ötletünket - mondta el Tóth-Márkus Ádám a többiek nevében is.

- Az ötletünk pedig az volt, hogy mivel nagyon sok diák küszködik pályaválasztási problémával, egy olyan platformot, azaz weboldalt hozunk létre, ahol a diákok szakemberekkel vehetik fel a kapcsolatot, tudnak velük beszélgetni, interakcióba lépni - folytatta a csapatkapitány.

A legnehezebb nyilván a megvalósítható ötlet kitalálása volt. Sok meeting és közös beszélgetés után az oktatás téma mellett döntöttek a licisták, mert mint megfogalmazták: itt vannak olyan területek, amiken jól lehet alkalmazni a technológiai újdonságokat.