A Líceum csapata is bejutott a Civitas Fidelissima Történelmi Vetélkedő döntőjébe

Országszerte 71 csapat regisztrált a középiskolásoknak szóló Civitas Fidelissima Történelmi Vetélkedőre, végül 37 csapat jutott tovább a 2. fordulóba.

A verseny első megmérettetésén a diákok tudásukról egy online kvíz kitöltésével tettek tanúbizonyságot, a második körben pedig esszéírás volt a feladatuk. A csapatok 4 téma közül választhatták ki a számukra leginkább testhezállót.

A szakmai zsűri értékelése alapján a 2. fordulóból 10 csapat jutott tovább a novemberi soproni döntőbe.

A fináléba jutó csapatokat szeptember elején 4 napon át látjuk majd vendégül Sopronban. A látogatás során a versenyzők megismerhetik az 1921-es történelmi eseményeket a selmeci hagyományokat ápoló egyetemisták szemszögéből és bekapcsolódhatnak a népszavazás és a második ágfalvi csata 100. évfordulójára rendezett programsorozat több helyszínen zajló forgatagába. A résztvevőkkel bejárjuk, megismertetjük az akkori események színtereit, emellett előadások keretében segítjük felkészíteni őket a döntőre.

A mindent eldöntő megmérettetésen békéscsabai, szegedi, szolnoki, dunaújvárosi, budapesti, salgótarjáni, győri és soproni csapatok fogják összemérni tudásukat. A döntő előfeladataként a diákoknak közös munkával egy kisfilmet kell készíteniük, amelyben igazán kibontakoztathatják kreativitásukat, ugyanis egy 1,2-2 perces korabeli híradóban kell bemutatniuk az 1921-es népszavazáshoz vezető utat, középpontba állítva a soproni eseményeket.

A döntőben ott van a Líceum csapata is! Hajrá VokSopron!