A Líceum, mint pedagógiai jó gyakorlat

A Líceumot is megmutatták külföldi vendégeiknek a Soproni Egyetem munkatársai, akik a Benedek Elek Pedagógiai Kar nemzetközi hetének keretében keresték a jó példákat.

Ötödik alkalommal szervezte meg a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara azt a nemzetközi hetet, amelyre idén tíz országból közel harminc résztvevő érkezett többek között Portugáliából, Csehországból, Ukrajnából, Horvátorszából és az USA-ból.


- Karunknak tizennyolc európai ország hatvan egyetemével van szerződéses kapcsolata. Évek óta megszervezzük azt a nemzetközi találkozót is, ahol külföldi kollégáinkkal közösen keressük az együttműködések kiszélesítésének lehetőségeit. Az idei szakmai tapasztalatcserének egyik állomásaként érkeztünk a Líceumba, ahol az idegen nyelvi oktatás iránt érdeklődő vendégeinknek mint jó példát mutattuk meg a Líceumot - mondta el Kissné dr. Zsámboki Réka, a kar dékánhelyettese.

Elárulta, őt is meglepte a kedden délelőtt tapasztalt magas színvonal. Egykori licistaként kíváncsian hallgatta és figyelte a gimnáziumban folyó munkát. Jó ismerősként köszöntötték a folyosók, a fények és illatok, ugyanakkor számára egyértelműen látszott, milyen hatalmas fejlődésen ment át az iskola.

- Jó volt ide bejönni, és ezt nemcsak öregdiákként, hanem szakemberként is mondom. A Líceum idegen nyelvi képzései rendkívül magas szintűek, de most ízelítőt kaptunk például a természettudományi oktatásból is. Örömmel mutattuk be a Líceumot, mint sikeres és színvonalas gimnáziumot a külföldi kollégáknak - foglalta össze tapasztalatait Kissné dr. Zsámboki Réka.


A külföldi vendégeket Tarnai Katalin tanárnő fogadta, az iskola történelméről és a falai között folyó oktatásról, kiemelten az idegen nyelvű képzésekről Harkányné Horváth Enikő tanárnő tartott előadást és válaszolt az érdeklődő kérdésekre is. A külföldi szakemberek rövid látogatást tettek a természettudományi laborban Győre Henriette tanárnő óráján, majd Folczné Polgár Annamária angolóráján győződtek meg az elmondottak valóságtartalmáról.