A Líceumé a Diákolimpia legeredményesebb testnevelője a vármegyében!

Horváth József, a Líceum testnevelője a 2022/23-as tanév legeredményesebb Győr-Moson-Sopron vármegyei testnevelő díját vehette át a Magyar Diáksport Szövetségtől.

A 2022/2023. tanévi diákolimpia-versenyeken elért kimagasló eredményeikért vehettek át díjakat pedagógusok, iskolák és rendező szervezetek képviselői a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által rendezett ünnepélyes díjátadón a Magyar Tudományos Akadémián. Díjazták a legeredményesebb vármegyei, illetve budapesti testnevelőket, valamint a legjobb eredményt elért iskolákat. A Líceum pedagógusa, Horváth József vehette át Győr-Moson-Sopron Vármegye legeredményesebb diákolimpiai testnevelő tanárának járó elismerést. Ráadásul már nem is először!

- Az, hogy a Diákolimpián eredményesek a líceumi sportolók tulajdonképpen nem az én érdemem, hanem a diákoké és azoké a szakembereké, edzőké, akik az egyesületekben foglalkoznak a sportolóinkkal. Nekem csak a nevezésekben, a szervezésben, a koordinálásban van szerepem - mondja szerényen Horváth József, de kollégái nyilván tudják, hogy a szervezési feladazok is rengeteg teendőt jelentenek a napi munka mellett.


Az iskolai sport mellett Horváth József az elmúlt években már jelentős sikereket is elért a diákolimpiákon. A Líceum csapatával többször nyert bajnoki címet a különböző korosztályokban, a Líceummal kétszer képviselte Magyarországot az ISF Világbajnokságokon. Legnagyobb eredményként a Cipruson megszerzett VB bronzérmet érdemelték tanítványai. Csapataival és versenyzőivel a kosárlabda, az atlétika és a labdarúgás sportágakban is szerepelt a diákolimpiai küzdelmekben.

A kosárlabdázásban egyesületi szinten is sikereket ért el, nyert országos bajnoki címet fiú és lány utánpótlásban is, dolgozott felnőtt csapatokkal. Három Európa Bajnokságon (U18) és négy Universiadén vezette a magyar női válogatottat edzőként, illetve szövetségi kapitányként. Amellett, hogy a Líceum testnevelője, a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója, a SMAFC elnöke, az MKOSZ régióvezetője, az EPSZTI testnevelési tantárgygondozója, illetve óraadó még a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen és a Soproni Egyetemen is.