A licista kosaras lányok megnyerték a megyei döntőt, a fiúk másodikként jutottak tovább

A Líceum csapata nyerte az V-VI. korcsoport Lány Kosárlabda Diákolimpia megyei döntőjét. Ugyanebben a korosztályban másodikak lettek a líceumi fiúkosarasok. Mindkét csapat továbbjutott az országos elődöntőbe.

A Lány Kosárlabda Diákolimpia megyei döntőjén az V-VI. korcsoportban a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium kosaras lányai lettek az elsők, a második helyen az Eötvös-gimnázium végzett. A kitűnő szerepléssel a két csapat továbbjutott, így az országos megmérettetésen is drukkolhatunk a Hollós Dániel edző vezette lányoknak.

A csapat tagjai: Varga Boglárka 9C, Marosvölgyi Zsófia  9D, Őri Sára 10A, Vajda Nóra 10B, Szabó Rozina 10B, Szabó Lili 10B, Egresits Réka 10D, Bognár Dóra 11B, Vasi Hanna 11B, Kókai Patrícia 11D, Ács Luca 12B, Bagoly Liliána 12B, Pfeiffer Virág 12B. 

Farkas Dávid csapata, azaz a licista kosaras fiúk, ezúttal a második helyen végeztek, de szintén továbbjutottak. Kategóriájukban a soproni Széchenyi-gimnázium volt a legjobb, a harmadik helyet pedig a Pannonhalmi Bencés Gimnázium fiai szerezték meg.

A líceumi fiú kosárcsapat ezüstérmesei: Monostori Karsa 9.C, Pokker Erik 11.B, Pavisa Olivér 11.B, Szekeres Áron 11.B, Tóth Dániel 11.B, Kalincsák Kolos 11.D, Iván Botond 12.A, Lakatos Levente 12.A, Kalmár Kristóf 12.B, Woditsch Tamás 12.B.

Fotók: Sportfelügyelet Sopron / Tóth Zsombor