A Madármentőknek gyűjtött a Líceum

Rengeteg hasznos ajándék gyűlt össze azon az iskolai akción, amit hatodikos lányok indítottak Payritsné Horváth Bernadett tanárnő segítségével a Líceumban. A Soproni Madármentő Alapítvány kisállatait segíti az adomány.

- A 6.A-ból kerestek meg diákok az ötlettel. Nagy Réka, Biacsics Lilien, Kiss Kata , Horváth-Csepregi Míra, Véger Léna és Szabó Loreláj a Soproni Madármentők Alapítványnak szerettek volna egy líceumi akciót indítani. Örömmel segítettem nekik, hiszen az akció szorosan kapcsolódni tudott az áprilisi Fenntarthatósági témahéthez is, és arra is alkalmas, hogy a diákok környezetvédelmi szemléletét tágítsuk - mondta elöljáróban Payritsné Horváth Bernadett.

A lányok plakátotokon, a közösségi médiában és személyesen is hirdették a lehetőséget, a Líceum közössége pedig örömmel csatlakozott. Rengeteg eszköz és az állatokat segítő eledel gyűlt össze. Madarak, kisemlősök, kutyák, macskák, teknősök kapnak ennivalót, jutalomfalatot, fekhelyet, játékokat, almot, tisztítószert és nekik való fekhelyet a Líceumtól. Volt, aki hatalmas kalitkát hozott, mások tálakat vagy tisztítószereket, de élelemből is sok érkezett.

Az ötletgazda diákok nagy izgalommal figyelték az adományok gyarapodását és örömmel nyugtázták, hogy a jó ügyek mindig megmozgatják az iskolatársaikat is.