A pénznek is van kultúrája

Világszerte előadásokat tartanak a héten pénzügyekről, vállalkozói ismeretekről a diákoknak. Magyarországon a tizedik Pénz7 kezdődött el. Évek óta csatlakozik a felvilágosító kampányhoz a Líceum is. Tudniillik a pénznek is van kultúrája.

Országszerte több ezer iskolában tartanak a héten rendhagyó, szakértő önkéntesekkel is támogatott tanórákat pénzügyi témakörben. A Líceumba dr. Tebeli Izabella, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. belső ellenőre "hozta el" a pénzügyi életleckéket. A fővárosi szakember a 10.C osztálynak tartott érdekes, interaktív órát fizetőeszközünkről, annak minél okosabb felhasználásáról és persze mindazokról a veszélyekről, amik a pénz világában mindennaposak.


Valutaváltás, hitelfelvétel, online bankolás, kártyás fizetés - mindez szóba került dr. Tebeli Izabella óráján, ahol kiderült egyrészt, hogy a licisták tájékozottak a témában, másrészt, hogy mindig van mit tanulni ezen a területen. A pénzügyi tervezés fontossága, a kiberbiztonság, az eladósodás veszélye, még a deficit fogalma is szóba került többek között. Az is kiderült, ki figyelt jól az előadáson, azt ugyanis egy kvíz zárta az elhangzottakról. Aki jól teljesített, azt ajándékkal honorálta az előadó.