A SMAFC parasportolói tartottak bemutatókat a Líceumban

Február 22. a magyar parasport napja. A Líceum évek óta különleges testnevelési órákkal érzékenyíti ezen a napon diákjait.

- Fontosnak tartjuk, hogy a licisták megismerjék a parasportokat és azokat a sportolókat, akik nehézségeik ellenére sem mondanak le a sportól, sőt, akár versenyszerűen is űzik a különböző sportágakat - mondja bevezetésként Horváth József, a Líceum testnevelő tanára.



A SMAFC parasportolóira mindig számíthat az iskola ebben a programban, így volt ez idén is. Dr. Bihari Csaba, a SMAFC parasport szakosztályának vezetője és Inczédi Gergő licista öregdiák, parasportoló tartottak kerekesszékes bemutatót a tornaórákra érkező diákoknak.



Az ismertetőt követően a vállalkozó gimnazisták ki is próbálhatták a speciális kerekesszékeket, megtapasztalhatták, milyen gurulva játszani, egyáltalán helyet változtatni, mozogni a sportolásra alkalmassá tett székekkel. Nem könnyű - ezt megállapították. Ennek ellenére jó hangulatú sorversenyek és játékok során szereztek új tapasztalatokat, s minden bizonnyal a parasportolókra is másként tekintenek ezentúl.