A tehetség kibontakoztatásában segített az ösztöndíj

Varga Gabriella (10.D) harmadszor pályázott a Schedius-​ösztöndíjra, mégpedig eredményesen. Nem is csoda, hiszen Gabi gyönyörűen fuvolázik, szépen rajzol, jól tanul és már a fotózás is érdekli.

A Schedius-​ösztöndíjra évente egyszer azok pályázhatnak, akik valamely evangélikus középiskola 9–13. évfolyamára járnak, evangélikus felekezetűek, aktívak az evangélikus közösségért végzett munkában, és kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a tudományok, a művészetek vagy a sport területén. Varga Gabriella minden feltételnek megfelel, hiszen evangélikus, rendszeresen közreműködik az istentiszteleteken és más ünnepi alkalmakon is fuvolázik. Rajzpályázaton is nyert már.


- Óriási lehetőség ez az ösztöndíj! Amikor nulladikos voltam a nyelvvizsgadíjamra és egy laptop vásárlására használtam fel a kapott összeget, kilencedikben pikolót, más néven kisfuvolát vehettem és jutott még egy íjra is, most pedig digitális rajztáblára és egy fényképezőgépre költöttem az ösztöndíjat - sorolja Varga Gabriella.

Az eszközökből is látszik, hogy Gabit érdeklik a művészetek; évek óta tanul fuvolázni és gyakran vállal közösségeiben fellépéseket is. Szeret rajzolni, az STKH pályázatán például különdíjat nyert a szelektív szemétről szóló rajzával. Családjában édesapjának és nővérének is hobbija a fotózás, Gabi is gyakran kölcsönkérte testvére gépét, csakhogy az egyetemista kirepült otthonról és vitte a masinát is...


- Most már nem kell kölcsönkérnem, lett egy sajátom is! - mondja örömmel. Elsősorban a természet szépségeit szeretné megörökíteni, de az épületekben is meglátja a legszebb részletet.

- Talán a továbbtanulásban is a képzőművészet felé visz az utam, de addig is örömmel fotózom az iskolai eseményeket is. Talán hasznosítani tudom majd a Líceumban is az ösztöndíjam eredményét - fogalmaz Gabi.

Mi pedig várjuk a képeket!