Angolul a MotoGP-ről és Salvador Daliról

A budapesti Deák Téri Evangélikus Gimnázium adott otthont annak az angol prezentációs versenynek, ahonnan gyönyörű eredményekkel tértek haza a licisták.

Az iskolai fordulón többen is bemutatták egy-egy téma feldolgozása során angoltudásukat, innen ketten jutottak tovább az országos döntőbe. Cser Barna (10.A), Folczné Polgár Annamária tanítványa a B2 kategóriában, Szabó Kata, Harkányné Horváth Enikő diákja a C1-esben versengett. Ez utóbbi már bonyolultabb nyelvtani szerkezetek ismeretét várta el a versenyzőktől. Mindketten kiválóan szerepeltek a rangos versenyen; Cser Barna kategóriájában a legjobb volt, első helyezett lett, Szabó Kata pedig a szoros mezőnyben a harmadik helyet szerezte meg.


- Szabadon választhattunk egy témát, amiről előadást kellett tartanunk, majd a feltett kérdésekre adtuk meg a válaszokat, természetesen angolul. De ahogy az értékelésnél el is mondták, itt már mindenki jól beszélte a nyelvet, ezért elsősorban az előadásmódot, a szókincset, a kiállást értékelték - mesélte a jó hangulatú versenyről a két licista.

Kata a MotoGP-ről tartott prezentációt, meglepve a zsűrit már a témaválasztással is.

- Szeretem a motorsportot és úgy gondoltam, egy hozzám közelálló témáról tudok a legjobban és leghitelesebben előadást tartani - indokolta döntését. Barna témája sem volt kevésbé érdekes; a Líceum közkedvelt zongoristája ezúttal képzőművészeti témát választott, Salvador Daliról tartott prezentációt.

- Anyukám elvitt egy Dali kiállításra, és annyira megtetszettek a képei és a különleges látásmódja, hogy szívesen készültem fel az életéből és az alkotásaiból. Két éve a Queen együttesről prezentáltam, az sem volt rossz, velük harmadik lettek a B1 kategóriában - mondta Barna.

Mindketten kiemelték, hogy a prezentációs angol nyelvű verseny közkedvelt a diákok körében, mert olyan szerteágazó és érdekes témákat választanak a résztvevők, hogy nemcsak az angol szókincsük bővül egymást hallgatva, hanem a világról is új ismereteket szereznek.