Arany- és ezüsttorkú licistáink

Kerkeni Emma Saida (8. A) arany, Vargha Kitti Zsuzsanna (11. C) pedig ezüst minősítést kapott a Nits Márta Országos Népdaléneklési Versenyen. Felkészítő tanáruk, dr. Gáspárdy Tiborné nagyon büszke a lányokra.

A rendkívül rangos, magas színvonalú verseny Magyarország minden oktatási intézményében tanuló diák számára lehetőséget adott a megmérettetésre. Ebből következik, hogy rengetegen neveztek, köztük zenei képzésben részt vevő, konzervatóriumi és zenei tagozatos diákok. A verseny minőségét mutatja az is, hogy hat órán keresztül hallgatta a szakértőkből álló zsűri a fellépőket, akik bronz, ezüst, arany és kiemelt arany minősítést kaphattak.

A Líceumból két diák vett részt az idei Nits Márta Országos Népdaléneklési Versenyen.


- Kicsi korom óta citerázom és mellette énekelek is. Az anyukám is nagy népzene-rajongó, úgyhogy én eleve beleszülettem, azóta pedig belenőttem a műfajba - mondja mosolyogva az "aranytorkú" Kerkeni Emma Saida. A versenyen Zobor vidéki dudanótákat énekelt és nagyon élvezte az azonos érdeklődésű versenytársakkal töltött napot. Számára az is külön élmény volt, hogy a zsűri tagjai között a műfaj elismert képviselőire és szakembereire ismert rá.

- Nagyon erős volt a mezőny, sok-sok tehetséges fiatalt hallottunk, nagyon jó volt köztük lenni - veszi át a szót Vargha Kitti, aki palóc népdalokkal készült a versenyre. Régóta énekel, zeneiskolába is jár, s amikor megkérdezzük, miért éppen népdalt, nem is gondolkodik a válaszon: "mert az magyar, s mert az szép..."

A színvonalas vetélkedőről készült felvételen Kerkeni Emma Saida fellépését a videón 4:31:56-nál lehet meghallgatni, Vargha Kitti Zsuzsannát pedig 5:40:50-nél.

https://youtube.com/live/nPCzDzabyFk?feature=share