Az ideiglenes felvételi jegyzék megjelenése

A listák megjelentek a honlapon

Az ideiglenes felvételi  listákat a Beiskolázás menü március-i időpontjánál tekinthetik  meg. Kérjük a Kedves Szülőket, hogy a tájékoztatót is figyelemmel olvassák el!


Felhívjuk a szülők, jelentkezők figyelmét, hogy ez a lista egy  ideiglenes felvételi jegyzék, azaz csak egy előzetes jelzés a felvételiző eredményeiről!
A  besorolás (azaz ha a jelentkező sorszámot kapott a rangsorban) ezen a ponton  nem jelent felvételt az iskolába, csak annak lehetőségét! Tehát lehet olyan tanuló a listán, aki besorolást kapott, de végül nem kerül felvételre.
Ugyanakkor az is igaz, hogy a rangsorban hátrébb lévő tanulók (tehát akiknek nagyobb a rangsorszáma; kevesebb az elért pontja) is felvételt nyerhetnek. A rangsorban előttük levő tanulók közül ugyanis lehetnek olyan jelentkezők, akik - annak ellenére, hogy az adott tanulmányi területre is besorolást kaptak - egy másik tanulmányi területre nyernek felvételt, tehát az adott területen a végső döntésnél nem fognak szerepelni már. Ezzel a rangsorban magasabb sorszámmal szereplő tanulónak   megnő az esélye a felvételre.