"Az Úr érkezése" - ökumenikus verseny verssel és rajzzal

Nyíregyházára utaztak a versenyzők Horváthné Barthi Anikó vezetésével, s az élmények mellett dobogós helyezésekről szóló oklevelekkel és díjakkal tértek haza.

A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium huszonkilencedik alkalommal hirdette meg "Az Úr érkezése" elnevezésű országos ökumenikus szavalóversenyét. A rendezvény egy külön pályázattal és egy rendezvénnyel is kiegészült: előbbi az illusztráció-készítő és fotópályázat volt, utóbbi pedig egy ünnep; az iskola múzeuma ugyanis ez alkalommal vette fel a versmondóverseny alapítójának, dr. Bánszki Istvánnak a nevét.

A szavalóversenyt a gimnáziumi évfolyamok diákjainak indították, a jelentkezőknek egy istenes verset és egy kortárs alkotó művét kellett elmondaniuk.


A Líceum diákja, Grubits Flóra (10.D) második helyezést ért el a nyíregyházi versenyen! Horváthné Barthi Anikó tanítványa Reményik Sándor Kegyelem című versét és Lackfi János A megfoghatatlan című költeményét szavalta el hibátlanul.

Indultak - és nyertek! - licisták az illusztráció-készítő pályázaton is. Számukra a feladat egy XXI. századi istenes vers megjelenítése volt bármilyen technikával. Schmidel Bernadett tanárnő diákjai taroltak: Kalmár István első helyezett lett, Heim Csinszka második, Juhász Flóra pedig harmadik helyezést ért el a nyíregyházi versenyen!

Sorrendben a nyertesek pályaművei: