Bajnokcsajok a focipályán

A városi lány kispályás labdarúgó torna kedvéért álltak össze a licista lányok, s rögtön meg is nyerték az iskolák közötti bajnokságot. Egyetlen gólt sem kaptak.

Kosaraznak, kézilabdáznak vagy egyszerűen csak sportosak és szeretik a kihívásokat. A Líceum lány focicsapatában persze profik is vannak, de ők is azt mondják, közös érdem a városi lány kispályás labdarúgó torna győzelme. Pedig az egész csak egy tanári kérdéssel indult...

- Horváth József tanár úr szólt, hogy lesz ez a városi focitorna, ha van kedvünk, állítsunk ki egy csapatot. Volt kedvünk, így körbekérdeztünk az osztályokban, ki akar csatlakozni - mesélni Csapó Bettina (12.B) csapatkapitány. Barátnőjével, Varga Sárával (12.B) mindketten kézilabdáznak, de edzések előtt szívesen rúgják is a labdát. Sárának apukája, nagypapája is focizott, büszkék lehetnek most a bőrt rúgó utódjukra.

- Nem volt nehéz összeszedni a lányokat, inkább az időnk volt kevés. Az első mérkőzés napjának reggelén tartottunk csupán egy gyors taktikai egyeztetést. Mégis, azonnal csapatként működtünk, mindenki odatette megát és kapott gól nélkül megnyertük a tornát - mesélik lelkesen a lányok.

Varga Boróka (9. D) igazolt focista, már általános iskolás kora óta űzi ezt a sportot, társai azt mondják, sokat segített tapasztalata és technikai tudása.

- Védőként játszottam most, és tényleg jól összejöttünk, mindenki szuper volt. Igazi csapattá váltunk - mondja mosolyogva.

A licista focisták között a másik "igazi" futballista Molnár Dorottya (10.D). A támadó poszton játszó Dorottya lett a torna gólkirálynője. Társai azt mondják, megállíthatatlan volt. Fischer Janka (9.C) középpályás számára sem volt kérdés a csatlakozás. Ő is kézilabdázik, de bemelegítésként szívesen focizik is. Most jól jött a labdaérzékenysége. Balla Panka Ajándék (11.A) két fiútestvére mellett és a balatonparti strandfocik közben szerzett tapasztalatával erősítette a csapatot. Senkit sem engedett a líceumi kapu közelébe.

- Én kosarazom, de mindig szerettem volna kipróbálni magam a focipályán is - csatlakozik a beszélgetéshez Bagoly Liliána (11B). - Középpályás poszton játszottam, több gólt is rúgtam, óriási volt - mondja lelkesen. Kosaras Németh Boglárka is (12.D), akinek most fontos szerep jutott a focipályán. Ő volt az egyetlen, aki vállalta a kapus nem mindig hálás feladatait.

- Egyetlen labdát sem engedett be a hálóba! - dicsérik társai.

A lányoknak csupa pozitív élménye van a tornáról és csapattá válásukról. Egyet sajnálnak csak, hogy egyelőre nincs idejük a tanulás és a kézi- vagy kosárlabdaedzések mellett még focizni is. De azért a Diákolimpiát fontolgatják. Mert olyan jó volt azt a labdát rúgni...