Balázs álma az olimpia

Magyar Balázs másodszor nyert támogatást a Schedius-ösztöndíjjal, tavaly versenyíja középrészét, idén a karokat vásárolta meg. A nem túl távoli jövőben ez az íj, s pláne tuladonosa, még olimpián is lőhet.

Rendszeres szereplője a líceumi honlapnak Magyar Balázs (10.A), hiszen vagy íjász érmeiről, vagy rajzpályázati eredményeiről, vagy pedig a Robotika szakkör tagjaként elért sikereiről írunk. A sokoldalú fiatalember másodszor nyert az evangélikus egyház Schedius-ösztöndíján.

- Tavaly egy új íj középrészét tudtam megvenni a támogatásból, idén sikerült a karokat megvásárolni hozzá és még egy digitális rajztábla is belefért. Persze az íjhoz még sok minden tartozik; irányzék, stabilizátor, nem beszélve a vesszőkről, ezeket mindig lehet és kell is fejleszteni. Még növésben vagyok, emiatt is van szükségem időnként új alkatrészekre - magyarázza a tudnivalókat kedvenc sporteszközéről Balázs. Az Alpokalja Íjász Sportegyesület tehetséges sportolója már rengeteg fényes érmet gyűjtött a pályákon, 2020-ban pedig elnyerte az év utánpótlás pályaíjásza a Nyugat-dunántúli régióban kitüntető címet is. A tavalyi támogatásból megvásárolt középrésszel a nyáron már Európa bajnoki címet is szerzett a soproni terepíjász Európa Bajnokságon.


Balázs eltökéltségét mutatja, hogy ő tulajdonképpen olimpiára készül. Nem most rögtön, de már évek óta, szívós akarattal. A lövészethez nemcsak biztos kéz kell, hanem tütelem is, a tizedikes licista pedig mindezzel rendelkezik. És még sok minden mással is. Ha kell, beugrik dobosnak az Ifjúsági Zenekarba vagy íjászati bemutatót tart a gyülekezet érdeklődő fiataljainak. Ahogy az ajánlóban mentortanára és lelkészei írták: mindig lehet rá számítani.