Csendes Péter nemzetközi tornán képviselte a soproni sportiskolát és a Líceumot is

A szlovákiai Léván szerepelt az U18-as válogatott tagjaként egy nemzetközi kosárlabdatornán a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia játékosa, a licista Csendes Péter. Meg is nyerték a tornát.

- Győzni jöttünk. Persze, valószínűleg a többiek is - nevetett a telefonba Csendes Péter még a mérkőzések előtt. A válogatott háromhetes összetartása után tudta meg: beválogatták a szlovákiai tornára induló tizenkét fős keretbe. Azonnal indulnia kellett, de nem volt kérdés: megy. Bár azért sajgott a szíve, hogy ki kellett hagynia az akadémia ünnepi évadnyitóját, és a díjátadást. Csendes Péter kapta ugyanis kitartó munkája eredményeként a soproni sportiskola legnagyobb elismerését, a Molnár Csaba-díjat.

A FIBA challengers nemzetközi kosárlabdatornán hét nemzeti válogatott vett részt: Írország, Bulgária, Ukrajna, Románia, Szlovákia, Svájc és Magyarország U18-as válogatottja játszott a győzelemért. A Covid miatt az elmúlt másfél évben a nemzetközi megmérettetések is elmaradtak, úgyhogy nagyon várta mindenki a mérkőzéseket. Az erőviszonyokat még tippelni is képtelenség volt, hiszen a tornák elmaradása miatt semmit sem tudtak egymás fejlődéséről a csapatok. Csendes Péter abban biztos volt a mérkőzések előtt, hogy , a magyar válogatott felkészül, ő pedig a pályán mindent meg fog tenni a sikerért

Így is lett. A magyar válogatott megnyerte a nemzetközi tornát és a rendkívül tehetséges licista kosarasnak is jelentős szerep jutott ebben!