Dani lett az internet ásza

Sztahovszky Dániel, a Líceum 6. A osztályos tanulója második helyeztést ért el a Nemzetközi Gyermekmentő szolgálat által szervezett "Netezz biztonságosan, és legyél Te is az internet ásza" videókészítő pályázaton.

- Édesanyámmal kerestünk a neten lehetőséget, hogy pályázzak a videóimmal, mert nagyon szeretek rövid videófilmeket készíteni - mondta elöljáróban Sztahovszky Dániel. Hogy miért éppen ezt a hobbit találta magának? Dani azt mondja, tulajdonképpen a tantermen kívüli, illetve a digitális oktatásnak köszönheti, hogy megtanulta és megszerette a videózást. Anyukája azzal is kiegészítette a történetet, hogy Daninak még általános iskolában, a Hunyadi-iskola tanára küldte az első PPT-s feladatot, ez adta az ötletet az első PPT-k készítéséhez, s ebből nőtt aztán ki a videózás.

- Most a távirányítós autók tesztjeit veszem filmre és vágom meg. Egy-egy öt perces videón nyolc-tíz napon át is dolgozom, persze leginkább csak hétvégén. Három-négy hetente készítek új filmet, mindig kitalálok valamit. Egyelőre nem teszem fel őket a világhálóra, de lehet, hogy majd annnak is eljön az ideje - mesélte egyre komolyabbá váló hobbijáról Sztahovszky Dániel, aki azt is megígérte, alkalomadtán készít egy jó filmet a Líceumról is.

A "Netezz biztonságosan, és legyél Te is az internet ásza" videókészítő pályázatra maximum három perces kisfilmmel lehetett jelentkezni, a vidónak tükröznie kellett, hogy készítője minden internetes megosztás előtt mérlegel, nem dől be kamufelhívásoknak, megóvja a titkait, és ha kétsége merül fel, segítséget kér. A videó képzeletbeli vagy valós barátoknak szól, akiket meg kell győzni az internet helyes használatáról. Dánielnek ez olyannyira sikerült, hogy a második legjobb felvétel lett az övé! Elárulta, hogy a nyereményét valószínűleg videós kellékekre fogja felhasználni. 

Ezen a linken a videót is meg lehet nézni: 

https://www.facebook.com/watch/?v=459795702401701