Díjeső a licista rajzosokra

A Ludwig Múzeuban tartották az Országos Evangélikus Rajzpályázat díjátadó ünnepségét és az azt kísérő programokat. Hét licista pályaművét is kiemelten ismerték el.

Hámori Hanna első díjat érdemelt a Mit jelent neked, hogy Istenhez tartozol? kérdésre adott rajzos válaszáért. Hámori Panka különdíjat kapott a parafrázis (egy mű újraalkotása más stílusban, eszközökkel úgy, hogy a tartalom hasonló maradjon) témakörben benyújtott alkotásáért. Első díjas lett Árvavölgyi Regina egy illusztrációja. Az elkötelezedés volt a témája Czifra Eszter művének, ami második helyezést ért el. Horváth Rozina Petőfi vershez készített illusztrációja harmadik lett, ahogy Varga Emma Vincent van Gogh parafrázisa is. Mindnyájan Schmidel Bernadett tanárnő tanítványai.Díjat nyert Gécsekné Balogh Réka tanánő diákja, Molnár Anna Zsófia is. Ő második lett Petőfi versillusztrációjával.
A díjazott licisták a dicsőség mellé értékes könyvutalványokat kaptak és érdekes programokat is. Koruknak megfelelő kiállítást tekinthettek meg a Ludwig Múzeumban, ahol múzeumpedagógiai foglalkozáson is részt vehettek.

Néhány a díjnyertes alkotások közül: