Dzsessz a suliban

A Heidenheim-i "WeG-Jazzband" adott koncertet a Líceumban, a németországi középiskola 18 tagú fúvósegyüttese, Kocsis Joachim vezetésével igazi örömmuzsikát varázsolt a díszterembe.

Fülbemászó muzsika, lelkes zenészek, s nem kevésbé lelkes hallgatóság - ez jellemezte csütörtök délelőtt a Líceum dísztermét. A Heidenheim-i művészeti iskola együttese volt az iskola vendége.


A "WeG-Jazzband" már több mint harminc éve létezik. 1991-ben az intézmény igazgatója, Kocsis Joachim alapította a németországi iskolában, ahol értelemszerűen folyamatosan változnak a tagok. A gimnázium tanulóiból álló zenekarban különböző korú diákok játszanak, de időnként egy-egy tanár is. A zenekar rendszeresen fellép az iskolai rendezvényeken, de vállalnak fellépéseket is. Koncertkörútjuk volt már Heidenheim franciaországi testvérvárosában, Clichy-ben is, háromszor kaptak meghívást a Breisach-i Jazz-napokra. Kocsis Joachim kollégával közösen rendszeresen szervez zenész diákjainak dzsessz workshopokat is.


A közös muzsikálás öröme mellett a koncertek és turnék külön mozivációt jelentenek a diákok számára, akik szemmel láthatóan élvezettel mutatják meg másoknak is, mit tudnak.