Elkezdődött a Természetbarát projekt ebben a tanévben is

A Líceumban nemcsak a padokban tanulják a diákok a természettudományt; a földdel, a növényekkel kertben is találkoznak.

- Minden tanévben úgy alakítjuk ki az órarendet, hogy a 6. és 7. évfolyamon a természettudomány és biológia-egészségtan órákon külső helyszínen ismerkedhessenek a diákok a kerti munkákkal, a természettel - mondja Payritsné Horváth Bernadett, a Líceum biológiatanára. Az evangélikus gyülekezet Zerge utcai vendégházának kertjében a gyerekek a gyakorlatban sajátítják el a kertművelés alapjait. Játszva, jó levegőn áshatnak, kapálnak, gereblyézhetnek, megismerkednek a lágy- és fásszárú növényekkel, kitanulják a különböző konyhakerti haszonnövények igényeit, nevelésüket.

- Célunk a tanítás mellett az, hogy a diákokban kialakítsuk a természet szeretetét és védelmének igényét - hangsúlyozza a tanárnő.

Az osztályok külön ágyásokban nevelgetik a fűszernövényeket és a hagymásokat, kialakul egy versenyhelyzet is: kié lesz a legszebb ültetvény?

A Természetbarát projekt sokrétű információkat ad át a diákoknak, miközben kreativitásukat is kiélhetik a gyerekek. Készülnek kéregrajzok, gyűjthetnek terméseket, nevelhetnek saját növényeket. Talán kicsit sáros lesz a kezük közben, de a természet illata úgysem a könyvekben van...