Első hely a Gárdonyi informatika versenyen!

Mágel Marcell és Porcz Zsombor képviselték a Líceumot a Gárdonyi informatika versenyen. Többet tettek, mint képviselték - megnyerték!

A soproni Gárdonyi Géza Általános Iskola a Gárdonyi napok keretében rendezett tanulmányi versenyeket, köztük az informatikai megmérettetést. A meghívásos versenyre elfogadta a meghívást a Lackner-, a Szent Orsolya-, a fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál-, a Petőfi-iskola és természetesen a Líceum is. A rendezők saját csapatot is indítottak.


Mágel Marcellt és Porcz Zsombort - akik mindketten 8.B-sek, de Marcellnek Nagy Andrásné, Zsombornak pedig Barta-Barát Lászlóné az informatikatanára -, nem kellett sokat noszogatni, örömmel mentek a versenyre. Állítják, nem volt nagyon nehéz a hét témakörben megválaszolandó négy-négy kérdés. Azért ismerni kellett többek között a fotószerkesztés szabályait, a táblázatszerkesztést és a programozással is tisztában kellett lenniük.

Jól képviselték a versenyen a Líceumot, ők lettek az elsők. Az ünnepélyes díjátadó május másodikán lesz a Gárdonyi-iskolában.