Energetikából jeles!

A döntőig meneteltek a licisták a XVI. Energetikai Tanulmányi Versenyen, és ott is kiválóan szerepeltek. Valódi mérnöki problémákkal is foglalkozniuk kell.

Két licista csapat is átjutott az online elődöntők nehéz akadályain, és ott lehetett a XVI. Energetikai Tanulmányi Verseny döntőjén. A Budapesti Műszaki Egyetemen megtartott kétnapos rendezvény nagy élmény volt, a közösségi programok mellett a legjobbak között kialakult verseny és az érdekes feladatok is emlékezetes élményt jelentettek a résztvevőknek.

Drüszler Áron tanár úr vezetésével a BoyGo nevű csapat - Kiss Benedek (11.B), Tschürtz Richárd (11.A) és Kovács Mátyás (11.B) az ötödik helyen végeztek, ezzel a tárgynyeremények mellett 30 felvételi többletpontot is szereztek a BME-re.


- Az első online forduló feladatlap kitöltéséből állt, a második viszont már sokkal összetettebb volt; többek között egy képzeletbeli város teljes energetikai ellátását is meg kellett tervezni és egy prezentáción bemutatni. A döntő pedig igazán izgalmas volt, a feladatok között számítások, tervezések, érvelések, vita és áramkörök szerelése is szerepelt - mesélték a versenyzők.


A Heisenbergék csapata, azaz Alsecz Belián, Király Levente és Kóczán Gergő (mindhárman a 9.A-ból) a nyolcadik helyen végeztek. Vagyis mindkét csapat a top tízben zárta a színvonalas versenyt!