Érettségire készülve sem mond le kedvenc sportjáról

Egyetemen szeretné folytatni tanulmányait, de a jövőben sem akar lemondani a kosárlabdáról Tóth Dániel (12.B). Már felnőttek között játszik, közben érettségire készül...

Sikeres évet, sőt, éveket tudhat maga mögött a végzős Tóth Dániel, aki első osztályos kora óta kosárlabdázik. Előbb a Soproni Tigrisek játékosaként, később a Soproni Sportiskolában bizonyította rátermettségét. A heti négy, öt, hat, sőt, hét edzés és az akarat meghozta az eredményeket is, tavaly az U18-as csapat kezdő irányítójaként játszott, és az előző szezon után újra bajnokságot nyert a csapata.


- A döntő után meghívást kaptam a korosztályos válogatottba, ez újabb visszaigazolás volt számomra arról, hogy jó irányba tartok, fejlődöm. Ugyan a szűk keretbe végül nem kerültem be, a 3x3-as világbajnokságra készülő válogatotthoz viszont behívtak. A világbajnokságon a tizedik helyezést értük el, ami nagyon előkelő eredmény. Óriási élmény volt, nagyon tetszett, de azért maradok az öt játékosból álló kosárcsapatnál - mondja mosolyogva Dániel, aki szeptembertől már a felnőttek között játszik a SMAFC-ban. Emellett a Soproni Kosárlabda Club U20-as csapatát is erősíti.


A pályán irányítóként játszó Tóth Dániel az életét is jól "irányítja". Érettségi után egyetemre készül, de tervei szerint a kosárlabda akkor is élete része marad, sőt, szeretne minél magasabb szinten játszani.

- Ameddig csak tudok, kosárlabdázni szeretnék, de ha már nem megy, akkor is lesz közöm ehhez a játékhoz. Motivációt, erőt, sikerélményt és barátokat ad nekem. A sportiskolában is nagyon jó közösségünk volt, kicsit még hiányzik a régi csapat, az edzőm, de szerencsére az új közösségekben is megtaláltam a helyem - búcsúzik Tóth Dániel. Az iskola mellett heti négy csapat- és több egyéni edzésen teljesít, ráadásul jól!