Eszter álma a Kazinczy-érem

Tavaly is bejutott a Kazinczyról elnevezett szép magyar beszéd versenyének országos döntőjébe, de a nagy lehetőségtől akkor megfosztotta a járvány. De Bor Eszter idén is megnyerte a megyei fordulót, úgyhogy célegyenesbe fordult az aranyéremért.

A gimnáziumi versenyzők kategóriájában a Líceum 9.D osztályos diákja, Bor Eszter nyerte a Kazinczy-verseny megyei megmérettetését. Eszter rutinos versenyző, ennek ellenére idén nagy kihívások elé állította a helyzet.

- Már évek óta indulok a Kazinczy-versenyeken, és nagy álmom, hogy egyszer megnyerem az országos döntőt. Már tavaly is közel kerültem a célhoz, de sajnos a járvány miatt elmaradt a végső forduló. Ezek után nagy elszántsággal vágtam neki az idei versenynek. Tavaly a magyar irodalom tanárnő, Horváthné Barthi Anikó és az igazgató úr, most Tölli Balázs igazgató segített a felkészülésben - mondta elöljáróban a szép kiejtéséről híres licista.

Bor Eszter idén Ottlik Géza, Fák és festők című művét választotta, ezt a prózát olvasta fel egy videóra, amit el kellett juttatnia a zsűrihez. Be is jutott vele a következő fordulóra, megkapta a kötelező szöveget és az instrukciókat: húsz perce van a felkészülésre, aztán jöhet az újabb videó, amit meghatározott és elég szűk indőn belül kellett feltölteni.

- Nagyon izgultam, nehogy akadozzon a net vagy bármi más technikai nehézség adódjon. Persze ki sem használtam a húsz perces felkészülési időt, máris videóra akartam venni, de valakinek mindig megcsörrent a telefonja a szülői házban. Többször is újra kellett kezdenem, de szerencsére még belefértem a megadott időbe - mesélte Eszter, utólag már nevetve a nehézségeken.

A lényeg, hogy a zsűri időben megkapta a felvételt, a felolvasás tökéletes volt, és Eszter bekerült az ország legjobbjai közé.

- Idén minden bizonnyal online lesz a döntő, mert maszkban nem lehet szépkiejtési versenyt rendezni. Nagyon szeretném kiérdemelni a Kazinczy-érmet, régi álmom teljesülne végre - mondta Eszter. Drukkoljunk neki!