Ez a Föld az otthonunk

A 2020/2021-es tanév kiemelt témái közül az erdő, mint ökoszisztéma témáját járták körül a licisták az idei fenntarthatósági témahéten.

Elsősorban a természettudomány, a technika, az életvitel és gyakorlat órákon került szóba az erdő, az ökoszisztéma, a fenntarthatóság, de más tanórákon is megemlékeztek tanárok és diákok bolygónk jelenéről és jövőjéről. Hiszen a környezet védelme és a fenntarthatóság közös és fontos ügyünk, s mindenkinek ki kell vennie a részét abban az összetett munkában, ami a Föld "egészségének" megőrzésére irányul. A globális felmelegedés, a vízhiány, a csökkenő energiakészlet, a klímaváltozás olyan fogalmak, amiket már a diákoknak is ismerniük kell, hogy később tenni tudjanak a bolygót fenyegető hatások ellen. Hiszen veszélyek fenyegetik Földünket, hacsak gyorsan nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon. A szemléletváltásra a gyermekek a legfogékonyabbak, épp ezért fontos, hogy már iskolás korban megismerjék a téma fontosságát és felfigyeljenek személyes érintettségükre. Egy kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Földért.

- A Líceumban a Föld órája témában plakátok, az erdők napja alkalmából kollázsok készültek, amelyekből egy kiállítás is létrejött. Illetve létre fog jönni, hiszen a tantermen kívüli oktatás miatt még készül, s majd a közeli napokban, a II. emeleti szülői váróban tekinthető meg - mondta el Payritsné Horváth Bernadett tanárnő.

A Líceum fotópályázatot is hirdetett a diákoknak a természet témakörében és szép számmal érkeztek pályaművek. A zsűri alapos mérlegelés után a következő rangsort állította fel, dícsérve az összes beérkező fotót és pályázó diákot.I. korcsoport

1. Magyar Júlia

2. Polyányi Barna

3. Hegedűs CsanádII. korcsoport

1. Stinner Bálint

2. Kis Lizett

3. Juhász Flóra