Ezüstérmes kosárcsapat licista játékosokkal

A Soproni Kosárlabda Club U20-as csapata ezüstérmes lett a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokságon. Ami a Líceum szempontjából külön szenzáció az az, hogy a tizenhármas keretből heten licisták, ketten öregdiákok!

Keller Bendegúz (11B ), Woditsch Tamás (12.B), Lakatos Levente (12.A), Szekeres Áron (11.B ), Tóth Dániel (11.B ), Kalincsák Kolos (11.B) és Csátaljay Péter (12.D) is ott voltak Debrecenben a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokságon. Mit ott voltak, küzdöttek és ezüstérmet szereztek a csapatuknak! Óriási eredmény ez a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia neveltjeitől, akik így városuk, egyesületük és iskolájuk hírnevét is öregbítették. Ráadásul a Bors Miklós vezette csapat két meghatározó játékosa, Csendes Péter és Schöll Richárd líceumi öregdiák - csak rövid ideje hagyták el az iskolát.


A szenzációs hírt még tovább fokozza, hogy a torna két kiemelt játékosa is kötődik a Líceumhoz. Schöll Richárd lett az emlékbajnokság legértékesebb játékosa, a most ballagó Csátaljay Pétert pedig beválasztották a torna All-star ötösébe!

- Óriási élmény volt a debreceni bajnokság, túlszárnyaltuk az elvásárokat is. Mindenki a legjobb formáját hozta a tornán - mondja még mindig az eredmény hatása alatt állva Csátaljay Péter. Hozzáteszi, a játékosok már több éve együtt edzenek és készülnek, jól ismerik egymást, s ezt a köteléket erősíti még tovább, hogy az ezüstérmes csapat tagjainak kétharmada licista volt, illetve most is az.