Ezüstérmes ötödikes

Fülep Zsófia második helyezést ért el a 18. Magyarországi Német Vers- és Prózamondó Verseny országos döntőjén! Király Regina harmadik lett, de licisták hozták el a hatodik és a kilencedik helyet is.

Kétszáznál is több magyarországi német általános és középiskolából érkezett diák részvételével rendezték meg a 18. Magyarországi Német Vers- és Prózamondó Verseny országos döntőjét az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Budapesti Campusán. A versenyen két kategóriában lehetett indulni: Hochdeutsch, avagy irodalmi német, és Mundart, vagyis nyelvjárás kategóriában.

A döntőben természetesen ott voltak a licista versenyzők is Locsmándiné Kozák Viola tanárnővel. Már a részvételük is egy elismerés, hiszen ahhoz, hogy a döntőig eljussanak, meg kellett nyerniük a helyi és a regionális fordulót. Két-két évfolyam jelent egy korosztályt, az 5-6., a 7-8., a 9-10., és a 11-12. osztályosok versenyeznek a helyezésekért.

Ennyi információ elég is ahhoz, hogy a helyén értékeljük az eredményeket. Fülep Zsófia (5.B) az országos verseny Hochdeutsch kategóriájában a második legjobb lett!

- Két verssel lehetett indulni, az egyik szerzőjének magyarországi németnek kellett lennie, de én mindkettőt közülük választottam. Erika Atsch Die Wundertorte és Josef Michaelis Puli című versét mondtam el. Mindkettő vidám és jól előadható költemény - avat a részletekbe talpraesetten Fülep Zsófia.


Az ötödikes licista a Fenyő téri iskolából érkezett a Líceumba, ahová a nővére is jár. Nagyon jóban van a német nyelvvel, bár otthon csak magyarul beszélnek, a család minden tagja beszél németül. Zsófia ráadásul versenyezni is szeret...

- Küzdeni kell, és engem ez nagyon motivál. Jó érzés, ha tudom valamiről, hogy meg tudtam csinálni, hogy jó vagyok valamiben és elértem a célom. Szeretném még sokszor átélni az ehhez hasonló sikert - árulta el a sikeres versmondó.

Előkelő helyeket szereztek a többiek is: Király Regina (11.C) harmadik lett (Hochdeutsch), Márkus-Zalatnay Sára (7.B) hatodik (Hochdeutsch), Gál-Kürti Kata (8.B) pedig a kilencedik helyen végzett a Mundart kategóriában.