Friss érmekkel indulnak az országos bajnokságra a SMAFC fiatal atlétái

Kiválóan szerepeltek a SMAFC atlétái a Dunakeszin megrendezett fedettpályás versenyen. A licista Nagy Veronika hatvan méter gáton első lett, az ugyancsak licista Szabó-Kirády Liza ezüstérmet szerzett távolugrásban.

- Jó bevezetése volt a verseny a hétvégi országos bajnokságnak, főpróbának is tekintettük - mondta a dunakeszi verseny után elégedetten a SMAFC edzője, Szabó Ambrus. A szakember Nagy Veronika (6.B) teljesítményét méltatva kiemelte, népes mezőny versenyzett, de a SMAFC 12 esztendős sportolója szinte mindenkit megelőzött: hatvan méter gáton első lett, ötösugrásban pedig harmadik.


- Veronika kirobbanó formában van, ezzel a teljesítményével korosztálya legjobb tíz versenyzője között tudhatja magát - dicsérte a tehetséges atlétát Szabó Ambrus.

Szabó-Kirády Liza (8.A) teljesítménye pedig azért is kiemelkedő, mert kéthetes, ágyban fekvős betegség és az ebből eredő legyengülés után sikerült ezüst érmet érőt ugrania, s kényszerpihenője ellenére ötödik lett a hatvan méteres gátfutásban is.


- Megnyugodtam. Ez a verseny azért is volt most nagyon hasznos számomra, mert az itt elért eredmények miatt nagyobb önbizalommal várom a hétvégi országos bajnokságot - foglalja össze érzéseit Nagy Veronika. Fárasztó napok vannak mögötte, hosszú utazás és koncentrált versenyzés, majd az ünnepélyes soproni sportgála, a licista mégis vidáman mesél a versenyről.

- Nagyon jó közösségben dolgozunk és Szabó Ambrus edzőtől rengeteget tanulunk. Velem egy éve foglalkozik, és talán még én sem hittem, hogy ilyen rövid idő alatt a legjobbak közé kerülhetek a versenyeken. Az U14-es országos bajnokságot ezek után már nagyon várom. Indulni fogok magasugrásban, gátfutásban, kétszáz méteres futásban és ötösugrásban is. Már kicsit sem félek, szeretnék majd mindenben egyéni csúcsot elérni- búcsúzik az aranyérmes atléta.

A dunakeszi versenyen elért eredmények:

Nagy Veronika 60 méter gátfutás 1. hely, ötösugrás 3. hely. Szabó-Kirády Liza távolugrás 2. hely, 60 méter gát 5. hely. Udvardy Bende 60 méter gátfutás 6. hely. Udvardy Borostyán 60 méter gátfutás 7. hely.