Gyűlnek az édességek a Bohóc doktor dobozában

A Líceum is részt vesz a szombathelyi Dr. Bohóc Mosolyszolgálat karácsony előtti akciójában. Már rengeteg édesség gyűlt össze.

A Líceumban három helyen állnak a gyűjtődobozok: az első emeleti szülői váróban a hittan munkaközösség hirdetőtáblájánál, a T-s termeknél lévő közösségi térben és a díszterem előtti foteleknél. December 3-ig lehet a dobozokba tenni azokat az édességeket, amikkel megkönnyíthetjük a bohócdoktorok munkáját és kis betegeik gyógyulását.


A bohócdoktorok világszerte rengeteg gyermekkórházat és szociális intézményt látogatnak, sok gyermek és felnőtt beteg arcára csalva mosolyt. A Dr. Bohóc Mosolyszolgálat Alapítvány csapata jelenleg Szombathelyen, Sopronban, Veszprémben és Győrben vizitel. Céljuk, hogy elfeledtessék a kis páciensekkel és szüleikkel a betegséget, a bajt, esetenként a fájdalmat és a félelmet. Munkájukkal a gyógyulás egy másfajta útját mutatják meg, hiszen "sA nevetés Isten hangja ebben a zűrös világban."

Ma különösen a hatodikosok voltak aktívak, különösen a 6.A és B evangélikus hittancsoportja. A képen Döbrösi Sára és Nagy Boglárka Málna helyezik el a gyűjtődobozba adományaikat.