Hannes lelkész lesz, most a Líceummal ismerkedik

Az Evangélikus Hittudományi Egyetemen tölti Erasmus-ösztöndíját a Neuendettelsau-i Egyetem hallgatója, Hannes Oberhäußer. A héten a Líceummal ismerkedik.

Három év múlva, ha minden jól megy, Hannes Oberhäußer evangélikus lelkész lesz. Jelenleg a Neuendettelsau-i Hittudományi Egyetemen tanul, de szeptember óta Magyarországon ösztöndíjas. Egy hetet tölt Sopronban, a Líceumban, ahová nem véletlenül érkezett.


- Személyes ismerősöm Holger Manke, Sopron német lelkésze, akivel voltunk már együtt táboroztatni is. Kézenfekvő volt, hogy ha lehetőségem lesz rá, meglátogatom - mondja a mosolygós Hannes, akit a Líceumban Csendes Gabriella tanárnő mentorál. Együtt mennek be az óráira, ahol a bajor fiatalember örömmel be is kapcsolódik a témákba.


- Nagyon tetszik Sopron. Igyekszem jól kihasználni az időt és ismerkedem a várossal, az evangélikus közösséggel és az intézményekkel. Jártam a Hunyadi-iskolában és az óvodában is. Külön öröm, hogy mindenhol tanítják a németet és mindig van kivel beszélgetnem az anyanyelvemen - lelkesedik a 22 éves bajor lelkészhallgató.

- Az is érdekes, hogy a Hunyadinak egy ansbachi iskolával van partnerkapcsolata, én pedig Ansbachból származom. Ilyen kicsi a világ - nevet Hannes, aki azt is elárulta, miért választotta hivatását:

- Mindig jól éreztem magam az egyházban, az evangélikus közösségben. Szeretek az emberek között lenni, velük foglalkozni, s az egyházon belül számtalan lehetőség kínálkozik, hogy azt tegyem, amihez elhivatottságot érzek: az emberekkel, értük és velük dolgozni, tenni.