Hazatértek a hegyekből a síelők

Két év szünet után idén végre újra sítáborba mehettek a téli sportokat űző licisták. Gyönyörű helyre vitte őket Horváth József testnevelő tanár.

Tizenegy szerencsés licista indulhatott január 29-én a Líceum sítáborába, a Kitzsteinhorn-gleccserre. A 9., 10., és 11. évfolyamból verbuválódott síelők egy diákszállón pihenhették ki magukat, ha éppen nem a sípályán hódoltak a téli sportnak. Öt napot töltöttek a hegyekben, még a szállásuk is 3029 méter magasan volt.


- Mindenki haladó volt a csoportban, úgyhogy sokat voltunk a pályákon. Mivel két évig nem volt lehetőség a tábor megszervezésére, most csak ezt az egyet hirdettük meg, mert nem tudtuk előre, hogyan alakulnak a szállás- és benzinárak. Holott a Líceumban hagyományosan több sítábort is rendezünk egy-egy szezonban, például ki szoktunk menni a közeli Stuhleck-re is - mondta el Horváth József, akinek Fábián Balázs, a gimnázum óraadója segített a táborban.


- A diákok kiválóan viselkedtek, jól síeltek, dicséret mindekinek - tette hozzá a testnevelő tanár, aki bízik abban, hogy jövőre már nagyobb létszámban több alkalommal viheti síelni a licistákat.