Hittanból csillogtak az Útmutató Csillagok

A Győri Egyházmegye hittanversenyének megyei döntőjén második helyezést ért el a Líceum csapata: Barlai Bella Terézia, Ferenczy-Kubina Virág és Tóth Zselyke (8.A).

A verseny három fordulóból állt - tudtuk meg a sikeres csapatot felkészítő Büki Bernadett tanárnőtől. Az első fordulóból három licista csoport is jutott be a középdöntőbe; a Sapientia (6.A), a Biblia bajnokai (5.A) és az Útmutató Csillagok (8.A). Miután a középdöntőben is második helyen zártak a nyolcadikos lányok, ők bejutottak az egyházmegye 7-8. évfolyamosainak legjobb hat csoportja közé.

Az Útmutató Csillagok egyébként tavaly is ott volt a legjobbak döntőjében, és idén sem akartak lemaradni. Nem is tették...


A hittanverseny témáiból - Mária, Ferenc pápa Magyarországi útja és általános hittan - alaposan felkészültek. A verseny során a kódfejtéstől és a számolásos feladatoktól kezdve a teszteken át, a Bibliai idézetek és imák kiegészítéséig, sokszínű volt a feladatsor. Nemcsak hittantudásról, hanem gyors helyzetfelismerésről, problémamegoldó képességről és csapatmunkáról is szólt a megmérettetés. A megye második legjobbja lett végül a líceumi csapat, azaz Barlai Bella Terézia, Ferenczy-Kubina Virág és Tóth Zselyke.