Ilyen a Líceum az ötödikesek szerint

Az 5.A-sok osztályfőnökük, Sztrókay Edit tanárnő kérésére írtak fogalmazást arról, mit is kedvelnek a Líceumban. A véleményekből válogattunk.

"Az évnyitó, hát az nagyon különleges volt! Végre nem rádión kellett végighallgatni, meg órákat állni az udvaron" - osztotta meg örömét egy 5.A-s, aki napokkal az iskolakezdés után jött rá, hogy a portás nénitől is meg szabad kérdezni, hol vannak a keresett termek a zegzugus épületben. Október végén már kérdeznie sem kellett. Első fél évükről, érzéseikről és tapasztalataikról írtak összefoglalót az ötödikesek, öröm volt beleolvasni a fogalmazásokba. Megosztjuk ezt az örömet...

"A mujkóavató nagyon tetszett nekem, főleg az előadások. Az osztálykarácsony pedig az eddigi legjobb volt, jó érzés volt boldog karácsonyt csinálni az időseknek, a szülőknek és a tanároknak" - írta az egyik ötödikes lány. Társának az összes tanár bejön, mert egyik sem túl szigorú, azt pedig a pozitívumok között emeli ki, hogy a rajzórákon versenyekre készítik alkotásaikat. A tanárokat más is dicsérte, egyikük például úgy fogalmazott: "a tanárok nagyon kedvesek, így sokkal jobban megy a matek is, hogy nincs erőltetve..."



Nem fukarkodott a pozitív jelzőkkel az a diáklány sem, aki úgy érzi, neki tökéletes iskolája és tökéletes osztálya van. Egy fiú pedig őszintén bevallotta: "velem még nem történt olyan, hogy egy hétfő reggel kedvem legyen iskolába menni, de itt ezt is megéltem. Életem legjobb döntései közé tartozik, hogy a Líceumba jöttem".

"Minden héten azt éreztem, hogy nagyokat ugrok a negyedikből az ötödikbe és sokkal jobb itt a közösség, mint a régi osztályomban. A tanulás is jobban megy" - írta egy újabb fogalmazó. Az is kiderül az irományokból, hogy a menza nem is olyan rossz, az őszi szünet pedig arra való, hogy az ember gyereke kipihenje az iskola fáradalmait.
Sztrókay Edit tanárnő megőrizte a kisgimnazisták első benyomásait, érdekes lesz néhány év múlva újra elővenni és folytatni a Líceumban szerzett tapasztalatok sorának dokumentálását. Mindnyájunknak érdekes olvasmány lehet...