"Jó választás volt a Líceum, itt felkészítenek az egyetemre"

Lankovics Lilla (12.B) gyógyszerész szeretne lenni, ezért a biológiát és a kémiát külön szorgalommal tanulja. Az emelt szintű érettségire már a télen megkezdte a felkészülést azzal, hogy indult a biológiai OKTV-n.

- Tavaly latinból jelentkeztem OKTV-ra, idén Győre Henriette tanárnő biztatására biológiából. De örültem is a lehetőségnek, mert így már most fel kellett készülnöm, mire odaérek az érettségihez még jobban fogom tudni a bioszt - mondja mosolyogva Lankovics Lilla. Az első forduló nem is okozott számára gondot, a második - a győri Révai-gimnáziumban tartott - viszont nehéz volt.


- Minden feladatot meg kellett oldani, amik mind összetettek voltak és rengeteget kellett számolni is. Nem is csak biológiából kellett jónak lenni, hanem több más tárgyból is. Az országos döntőbe ugyan nem jutottam be, de egyáltalán nem bánom, hogy jelentkeztem és indultam. A tudás nem vész el, és én tapasztalatokat szereztem - összegzett Lilla.

A végzős licista azt is elmondta, örül, hogy annak idején szüleivel a Líceumot választották:

- Itt felkészítenek nemcsak az érettségire, az egyetemre, az életre is. Ahogy Győre tanárnő is mindent megtett, hogy segítsen nekem az OKTV-n. Ez egy diáknak sokat jelent...