Készíts filmet a szolgáló szeretetről!

Az Ökumenikus Diákfilmszemlére várják a dokumentumfilmeket az egyházi iskolák diákjaitól. Kiemelt téma az önkéntesség.

Az Evangélikus Pedagógiai Intézet, a Magyarországi Református Egyház Oktatási Szolgálat, a Katolikus Pedagógiai Intézet, valamint a Budapesti Piarista Gimnázium meghirdeti 12. országos filmszemléjét a katolikus, református és evangélikus általános- és középiskolák diákjai számára.

Résztvevők: I. korcsoport: 5-8. évfolyamon tanulók, II. korcsoport: 9-12. évfolyamon tanulók.

Egy alkotó vagy alkotócsoport legfeljebb három filmmel pályázhat, egy iskolából több csoport is indulhat.

A filmek témája: I. Kiemelt téma kategória: SZOLGÁLÓ SZERETET - Amikor az önkéntes szolgálat szebbé teszi a világot. II. Szabadon választott kategória: Bármilyen témában ábrázolhatják az alkotók azt, ami őket megragadta, foglalkoztatja, amit életük komoly vagy humoros eseményeivel kapcsolatban filmre valónak ítélnek.

A filmek műfaja: A kiemelt téma kategóriában dokumentumfilmeket várunk, a szabadon választott témában bármilyen műfajú alkotás (kisjátékfilm, dokumentumfilm, etűd, animáció, klip, ... stb.) beküldhető.

A filmek időtartama: a kiemelt témában max. 10 perc, a szabadon választottban max. 8 perc.

A filmek szellemisége: A beküldött műveknek az általános emberi értékeken túl hitünk értékeit is tiszteletben kell tartaniuk. Nem szükséges vallási témát érinteniük, lehetnek humorosak, ironikus hangvételűek, probléma-felvetők, de fontos, hogy az élet evangéliumi szemléletével összhangban álljanak.

Pályázási feltételek: A Diákfilmszemlén azok a filmek kerülhetnek vetítésre, amelyek megfelelnek a szemle weboldalán (www.okudiakfilm.hu) az AKTUÁLIS menüpontban található részletes Versenyszabályzat pontjainak. A nevezési lapon a pályázó aláírásával tanúsítja e szabályzat tudomásul vételét.

Nevezési lap: Szintén a weboldalon az AKTUÁLIS menüpontból tölthető le. Nevezési díj nincs.

A beküldendő filmek formátuma: HD 1280 x 720 vagy full HD 1920 x 1080, - 25p, 50i, vagy 50p.

Beküldési határidő (a versenyfilmek feltöltésének határideje): 2024. május 6., hétfő 24 óra.

A feltöltési tudnivalók a nevezési lapon olvashatók - a kitöltött nevezési lapot is digitálisan kell beküldeni! Az előzsűri szakmai és tartalmi szempontok figyelembe vételével választja ki a döntőbe kerülő, a szemlén vetítendő alkotásokat. A beküldött filmek alkotóit 2024. május 18-ig bezárólag értesítjük a döntésről. A szemle ünnepélyes, nyilvános bemutatója 2024. május 25-én, szombaton délelőtt 10 órakor lesz a Sapientia Főiskola Auditorium Maximum termében (Budapest, V. Piarista köz 1.). A vetítés után a zsűri a közönség előtt értékeli a bemutatott alkotásokat, majd kihirdeti a kategóriák győzteseit, és átadja a díjakat.

Díjak: A kiemelt témát a két korcsoportra bontva díjazzuk, a szabadon választott témát egyben. Mind a három kategóriában az 1. díj értéke 85.000 Ft, a 2. díj értéke 55.000 Ft, a 3. díj értéke 35.000 Ft.

További információk: www.okudiakfilm.hu, illetve a filmszemlével kapcsolatos bármilyen jellegű kérdésssel a szemle főszervezőjéhez, Wettstein József piarista tanárhoz lehet fordulni: wettstein.jozsef@gmail.com