Két éve kerékpározik, összetettben már korosztálya második legjobbja

Az MTB Sopron - SMAFC kerékpárosa Orbán Rebeka (7.B), aki ebben a szezonban hat kiemelt versenyen bizonyította rátermettségét és küzdeni tudását. A Magyar Kupán második, az Országos Bajnokságon ötödik lett.

Először nézőkent ment el egy kerékpárversenyre Orbán Rebeka, ahol öccse a mountain bike országos bajnokságon ezüstérmet szerzett. Rebekának nagyon megtetszett a verseny hangulata és azóta - két éve - ő is űzi ezt a sportot.


- Ebben a szezonban már hat nagy versenyünk volt, ráadásul mind az ország keleti felében, és szerencsére elég jól sikerültek. A testvéreim is kerékpároznak, a szüleink pedig támogatnak bennünket ebben. Ők visznek bennünket a versenyekre, ami általában egy egész hétvégés program. Úgyhogy elég fárasztó, de ezért mi nagyon szeretjük - mondta bevezetésként a hetedikes Rebeka.


Siklóson rendezték a Magyar Kupasorozat utolsó fordulóját, ahol a verseny után az összetett eredmények alapján Rebeka az U15-ös kategóriában ezüstérmes lett. A debreceni Országos Bajnokságon pedig - rendkívüli hidegben versenyezve - ötödik lett.

- A testvéreim is nagyon jól szerepeltek! A hat éves húgom második, a kilenc éves öcsém pedig negyedik lett. Mindhárman nagyon szeretjük ezt a sportot, én főleg a száguldás és a technikai megoldások miatt - árulta el Rebeka. Azt is megsúgta, hogy a lejtőket lefelé kedveli, felfelé nem annyira. De ez a laikus számára is érthető...