Két líceumi csapat is döntős volt a stílusos angol nyelvi versenyen

A Széchenyi István Gimnáziumban 9. és 10. évfolyamos diákoknak szervezett városi Playing English elnevezésű angol nyelvi csapatversenyen a döntőbe jutott a Líceum két csapata is.

A népes mezőnyben a Csuka Dóra, Kelemen Emma, Simon Lili alkotta líceumi csapat 3. helyen, a Búzás Andrásból, Mikó Ábelből és Tubity Aminából álló csoport pedig az 5. helyen végzett (mindannyian a 9.A osztályba járnak). Felkészítő tanáraik Tóthné Kovács Adrienn és Harkányné Horváth Enikő voltak.


A verseny első fordulójában szókincsen és nyelvtani ismereteken alapuló, játékos kvízt kellett a csapatoknak megoldaniuk még decemberben. A résztvevő 35 iskolai csoportból kilenc jutott tovább a februári második fordulóba. A döntősök előfeladatot is kaptak; egy utazási iroda legsikeresebb útjának a plakátját kellett elkészíteniük. Az úticél lehetett valós hely vagy kitalált helyszín is, de a verseny egyik feladataként be is kellett mutatni. Ezen kívül változatos feladatokat oldottak meg; szükség volt az angolszász kultúrában való jártasságra, a földrajz, a történelem, a sport, a művészetek, sőt, a hírességek ismeretére is. Persze voltak nyelvhasználati feladatok, illetve szó- és logikai játékok is.


Az összetett és színvonalas verseny szünetében stílusosan teát és kekszet kínáltak a szervezők, a hangulatos délutánt az eredményhirdetés zárta, ahol minden csapat ajándékot is kapott.