Két licista csapat is bejutott az egyházmegyei hittanverseny döntőjébe

A 182 nevezett csapatból négy kategóriában összesen 21 csapat mérte össze a tudását az egyházmegyei katolikus hittanversenyen. Két licista csapat is bejutott a legjobbak közé, a nyolcadikosok ráadásul elsők lettek!

Két licista csapat vett részt az Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégiumban megrendezett megyei döntőn, ami lezárta a 2022/2023. tanév többfordulós hittanversenyét. A 182 nevezett csapatból négy kategóriában összesen 21 csapat mérte össze a tudását.

- A kiírás szerint háromfős csapatok vettek részt az egyházmegyei hittanverseny három iskolai fordulóján, ahol feladatlapokat kellet kitölteniük a diákoknak. Kategóriánként és korcsoportonként a legjobb csapatok tagjai pedig a koronavírusjárvány után végre személyesen vehettek részt a döntőn az Apor Vilmos Iskolaközpontban - tudtuk meg Büki Bernadett tanárnőtől, aki felkészítette diákjait a színvonalas versenyre.

Az online fordulók elsősorban a felkészültség mélységét mutatták meg, a döntőn már szükség volt a versenyzők tudása mellett a problémamegoldó képességükre, a kreativitásukra is. A licista csapatok nagyon jól szerepeltek! Az Útmutató csillagok fantázinevű csapat - Barlai Bella Terézia, Ferenczy-Kubina Virág és Tóth Zselyke (mindhárman a 7.A diákjai) - az ötödik helyen végeztek.

Kategóriájukban elsők lettek a 8.B tanulói, Magyar Júlia Ágnes, Földesi Luca és Janzsó Kata! Ők a Vörös-tenger 3 cseppje névre hallgató csapatként a legjobbak voltak a megyei hittanversenyen!