Kirándult a Líceum / Frissítve!

Az iskolai hagyományoknak megfelelően egy napon indultak a líceumi osztályok a kirándulásokra. Ezernyi élmény és sok-sok kilométer van mögöttük.

Sokan elküldték az osztálykirándulások fényképes emlékeit, itt egymásnak is megmutathattátok merre jártatok, mit láttatok. Az 5. B osztály Horváth József osztályfőnökkel erdei túrán járt: 


Nagy Andrásné osztálya, a 9. A Győrbe utazott, a Digitális Élményközpontban vettek részt egy foglalkozáson, majd Dunakilitinél kenutúrán vettek részt.


Kissné Márkus Krisztina osztálya, a 9. C  Budapestre utazott, ahol az Álmok Álmodója kiállításon és egy szabadulószobában jártak. A fotók az Álmok Álmodója kiállítás atomerőműjében és a pihenőben készült.


Schmidel Bernadett tanárnő a 7. A osztállyal Győrben járt. A városnézés során megtekintették a Héderváry- kápolnába visszahelyezett Szent László-hermát, majd a szódavíz és a dinamó feltalálójának, Jedlik Ányosnak a szobrát és a találmányát felidéző ivókutat kerestük fel. Megismerkedtek Kovács Margit alkotásaival, amelyeket a Kreszta-házban csodáltak meg. A Magtár Közösségi tér Laser Tag arénajában pedig kipróbálták a lézerharcot a számtalan fedezék és bástya taglalta hatalmas játéktérben.


A  10.D  is Győrben volt Barlai Zsófia tanárnővel. A városnéző túra után Boldog Apor Vilmosról néztek meg egy interaktív kiállítást, majd drótkötélpályán tesztelték a határaikat és bátorságukat, végül sárkányhajóra szálltak.Payritsné Horváth Bernadett a 7. B-sekkel a Fertő-Hanság Nemzeti Park programjain vett részt, látogatást tettek többek között a László-majorba is. 

A Soproni-hegység túraútvonalain a Fertő-Hanság Nemzeti Park munkatársai játékos feladatokat adtak Szabó Andrea tanárnő osztályának, a 6.A-nak. A diákoknak többek között bogarakat kellett gyűjteniük és közösen növényeket határoztak meg:


Pécs kicsit nedves volt...  A Zsolnai negyed, a planetárium, a dzsámi, a belváros, a Csontváry-kirándulás viszont esőben is érdekes. A 12.D osztály Dárdainé Csonka Andrea osztályfőnökkel az élen szemmel láthatóan jól érezte magát:


Kőszegen kirándult Törzsök Ildikó tanárnő osztálya, az angolos nulladikosok:


Tatára utazott Horváthné Barthi Anikó osztályfőnökkel a 8.B. Klasszikus osztályképet küldtek: 


"A kora reggeli indulás után osztályunk az Illúziók Múzeumában tette próbára az érzékeit. A pörgő folyosó, a trükkös szék, a bűvös szoba mind elkápráztatott minket. Szemeink e becsapása és egy rövid pihenő után az Álmok Álmodói 20 kiállítás hatalmas tereit fedeztük fel. Különböző tudományterületek magyar nagyjaival ismerkedtünk meg, és az interaktív kiállításdarabok segítségével még közelebb kerülhettünk a témához. E csodás, de tömény három órás felfedezés megbeszélésére egy kis szabadidő keretén belül került sor, kisebb csoportokban. Ezután pedig nem maradt más hátra, minthogy fáradtan elfoglaljuk fülkéinket a vonaton, és mire észbe kaptunk, már a pályaudvaron sétáltunk az élménydús nap után. Mindenkinek sok szeretettel ajánljuk a múzeumot és a kiállítást, és köszönjük osztályfőnökünknek: Zsuppánné Cellik Barbara Tanárnőnek, és kísérőtanárunknak: Dr. Zsuppán Sándor Tanár Úrnak" - írták fővárosi kirándulásukról a 10. C-sek. Fotóik és jól sikerültek :-)


A 9. B Pannonhalmán járt, Gáspárdy Tiborné osztálya ott készítette ezt a fotót: 

Szentendrén kirándult Zistler Roland tanár úr osztálya, a 11. A. A Duna-parton is jártak: 


A 11.D kétnapos kiránduláson vett részt Budapesten osztályfőnökükkel Nagy Rózával és Harkányné Horváth Enikő tanárnővel. Jártak a Szépművészeti Múzeumban, a Ludwig Múzeum Időgép című tárlatán, este a Duna budai oldalán sétáltak a kivilágított Várkert bazár és vár látványát csodálva. Másnap az Illúziók Múzeumában készültek vicces fényképek a természettudományok, elsősorban a fizika törvényszerűségeinek köszönhetően az egyes "illúzióknál" (sajnos ezekből nem küldtek... :-) A Magyar Zene Házában interaktív kiállítást hallgattak és néztek meg a zene történetéről, majd a Városligetben tettek rövid sétát az új Néprajzi Múzeum környékén. 


A 12.B mindig akkor megy biciklizni, amikor jól esik.. :-) A Velencei-tónál volt Csendes Gabriella tanárnő osztálya, körbe is tekerték a tavat. Szerencsére a kör végére már jó idő lett, többen mondták, hogy akkor lehetne most előlről kezdeni: