Kolos már az egyetemre készül

Laptopot vásárolt Schedius-ösztöndíjából Kalincsák Kolos. A végzős licista tanulmányaihoz használja a gépet, de besegít vele a kollégium közösségi oldalának tartalomkészítésébe is.

A kosárlabda hozta Sopronba másfél éve Kalincsák Kolost (12.D), aki a veszprémi Lovassy-gimnáziumot cserélte a Líceumra. "Nem bántam meg a döntést, bár sokan csodálkoztak ezen a környezetemben is. Szeretem ezt az iskolát és a kollégiumban is jól érzem magam" - mondja az igazi kosaras alkattal megáldott fiatalember. Kolos az egyetemi klubban, a SMAFC-ban játszik, de tavaly a Soproni Kosárlabda Club U20-as csapatába is átjátszott.


A Schedius-ösztöndíjra hittantanára, dr. Simon Attila hívta fel a végzős figyelmét már korábban is, Kolos most élt a lehetőséggel. Úgy gondolta, tanulmányaiban segíti egy saját laptop, közben gondolt már a jövőjére is...
- Az ELTE Gazdaságtudományi Karára adom be a jelentkezésemet nemzetközi gazdálkodás szakra. Szükségem lesz egy jó laptopra, és ez most már meg is van, minden más már rajtam múlik - mondja mosolyogva. A tanulás és a sport mellett szívesen segít a kollégiumban is; a laptopján szerkeszti például azokat a fotókat, amik bemutatják a kollégium közösségi programjait.



A Schedius-​ösztöndíjra évente egyszer azok pályázhatnak, akik valamely evangélikus középiskola 9–13. évfolyamára járnak, evangélikus felekezetűek, aktívak a közösségért végzett munkában, és kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a tudományok, a művészetek vagy a sport területén. A Líceum hat diákja nyerte el ebben a tanévben a támogatást.