Közösségi élmény templomban, avagy Líceumi tízórai

Címe is van a június 2-án 10 órakor kezdődő istentiszteletnek a soproni evangélikus templomban: Líceumi tízórai. Az alkalomra várják nemcsak a gimnázium jelenét jelentő közösséget, hanem mindenkit, aki érdeklődik az iskola iránt.

- Szülőket, öregdiákokat, evangélikusokat és más felekezethez tartozókat egyaránt várunk a Líceumi tízóraira, hiszen a közösségépítés az egyik célja ennek az alkalomnak - invitál mindenkit a június 2-án tíz órakor kezdődő istentiszteletre Tölli Balázs, a Líceum igazgatója. A diákok, gimnáziumi éveik alatt, számtalanszor megtapasztalhatják a közösséghez tartozás élményét, most itt a lehetőség családjaik számára is, hogy csatlakozzanak.

- Ez a líceumi vasárnap a nyitottságunkról is szól, azt szeretnénk, ha nem csak diákjaink töltenék meg a templom padjait, hanem mindazok, akik bármilyen módon kapcsolódnak a Líceumhoz: szülők, testvérek, hozzátartozók, barátok, mindazok, akiket érdekel ez a nagymúltú iskola és annak hagyományai, szokásai - fogalmaz dr. Simon Attila iskolalelkész, hozzátéve: nemcsak megmutatni szeretné a gimnázium a líceumi lelkiséget, hanem átélve megmutatni.

A vasárnapi alkalmon a Líceumi Ifjúsági Zenekar, diákok és pedagógusok is szolgálnak majd, felolvasással, énekkel, zenével segítve a lelkészt és a közösséget.

"Sokan észrevesszük az életünkben megjelenő sok-sok apró csodát, jó dolgokat, örömet, de vannak, akiknek esetleg segíteni kell ebben. A Líceumi tízórai erre is jó alkalom: ismerjük fel a jó dolgokat, csatlakozzunk és éljük át azokat!" - ezzel az üzenettel hív mindenkit a Líceumi tízóraira az iskolalelkész.