Lelki útravalókat kaptak a csendeshétvége résztvevői

Ki mi elől menekül? Hová tudunk elszökni a külső és belső fenyegetettségek elől? Ez is téma volt a felsősök csendeshétvégéjén.

Gazdag program várta azt a tizenkét diákot, akik Bősze Veronikával, Babics Csabával és Locsmándi Dániellel az Ordas Lajos Evangélikus Oktatási Központba utaztak. A három napos csendeshétvége testi és lelki épülésükre szolgált, hiszen a kirándulások, játékok, éjszakai túra mellett, a közösségépítés közben a résztvevők sok gondolkodnivalót is kaptak.


A menekülés, a szökés volt a központi téma, ezt járták alaposan körbe. Ki mi elől menekül? Mikor kell megszökni és mikor nem szabad? Van-e értelme egyáltalán a menekülésnek, vagy jobb szembefordulni a fenyegetéssel? A válaszokat elsősorban mindenki magában adta és adja meg, miközben mérlegeli: a testi vagy a lelki megmenekülés a fontosabb?


A révfülöpi csendeshétvége vasárnapján Bősze Veronika tartott istentiszteletet, a csapatot addigra a sok közös élmény és játék igazi közösséggé kovácsolta, amiből senki sem akart elszökni...