Levente a legjobb sportlövész

A megyei Diákolimpián korcsoportjába első helyezést ért el Tóth Levente (10.C) a zárt irányzékú légpuska húsz lövés kategóriájában.

- Édesapám is sportlövő volt, talán engem is ez vitt közelebb engem is a lövészethez - mondja Tóth Levente, aki hetedikes kora óta űzi ezt a nagy koncentrációt és önfegyelmet kívánó sportot. Először a Soproni Polgári Lövész Egyesületnek volt tagja, két év után viszont átigazolt a Fertőrákosi Lövész Klubhoz, ahol rendszeresen edz és egyre sikeresebb.

- A lövészetnél is fejben dől el minden - vélekedik Levente. - Nagyon sok mindenre kell figyelni; a helyes testtartásra, a légzésre. Összpontítunk, de a legkisebb hibáért is pontlevonás jár. Az országos bajnokságon például azért lettem harmadik, mert a végén elfáradtam és kiléptem. Apró hiba, de ezen elúszott az első hely - mesél sportágának nehézségeiről Tóth Levente, aki ennek ellenére nagyon szereti a lövészetet és igyekszik is egyre jobb lenni benne.

Május végén a Diákolimpia országos bajnokságán a legjobbak között lőhet, mi pedig drukkolhatunk a Líceum legjobb sportlövészének.