Licisták a Frankofón filmnapok első – programon kívüli – vetítésén

A licisták már az első vetítésen ismerkedhettek a francia filmgyártás alkotásaival.

Idén 11. alkalommal rendezik meg a Frankofón filmnapokat Budapesten és több vidéki városban. Az ehhez hasonló programok azon kívül, hogy színesebbé teszik a kulturális életet, segítenek bekapcsolódni az ország kulturális vérkeringésébe. Maga az ötlet -  hogy a Líceum kapcsolódjon be a Frankofón filmnapok rendezvénysorozatába - két évvel ezelőtt, az akkori oktatási és nyelvi attasé – Hugues Denisot – látogatásakor fogalmazódott meg. Az Elit mozi üzemeltetője,  Kalmár István, rögtön készséges együttműködő partnerként állt az elképzelés mellé. Tavaly a járványügyi intézkedések nem tették lehetővé a vetítéseket, idén azonban hét napon keresztül (október 7-13. között), napi három film közül választhatnak az érdeklődők.


A program fiataloknak és idősebbeknek egyaránt lehetőséget nyújt bepillantani nem csak a franciaországi, hanem a francia nyelvű filmgyártás alkotásaiba. A Líceumból elsőként a francia nyelvet tanuló 9-11. évfolyamos csoportok vettek részt szervezett vetítésen Richly András, iskolánk francianyelv-tanárának vezetésével. A Frankofón filmnapok alkotásai egyfelől érzékenyítik a diákokat a francia kultúrára, másrészt a nyelvórákhoz is érdekes témával járulnak hozzá.

Bővebben a programról:

https://elitmozi.hu/hir/500474/11-frankofon-filmnapok-sopronban?fbclid=IwAR2jh6QqwOOD4zvgHcWcWPFEveGwbu_FgRJo86gmb0qcui58Pa69dk0QjJw