Licisták is szépítették az egyetemi kollégium falát

Zöldből fogyott a legtöbb, de ez illik legjobban a Soproni Egyetem kollégiumához. Licisták is részt vettek a Baross úti kollégium folyosójának kifestésében.

A Soproni Egyetem Baross úti kollégiumában falfestésen vettek részt Schmidel Bernadett tanárnő diákjai. A feladatra Fajkusz Benedek Lukács, a Soproni Egyetem Marketing és Kommunikációs csoport kulturális asszisztense hívott önkénteseket, s persze nem mondott nemet sem a tanárnő, sem a festeni szerető licisták.


- A Soproni Egyetem külügyi csoportja falfestést tervezett a Baross úti kollégium negyedik emeletén. Egyrészt a folyosó hangulatosabbá tétele, másrészt a külföldi és magyar hallgatók összehangolása volt a cél középiskolák bevonásával. A külföldi hallgatók az országukra jellemző fákat választottak a falakra, amelyek festésében vettünk részt. A 9-11. évfolyamosok közül vállalkoztak néhányan erre a feladatra, és együttes munkájuk eredményeként egy pálmafa is elkészült a többi különleges fa mellé - mondta el a tanárnő az akcióról. A festők - Földesi Luca (9.B), Lendvay Emília Abigél (9.B), Kováts Krisztina (9.C), Molnár Anna Zsófia (10.A), Zenzius Boris Sebastian (10.C) és Szegedi Dóra (11.A) szép munkát végeztek.